Doelen van het centrum:
1. Verbinding tussen mensen bevorderen, nieuwe contacten leggen, eenzaamheid doorbreken.
2. Een plek voor maatschappelijke bewustwording zijn. Hoe kunnen we zelf bijdragen aan een fijnere maatschappij?
3. Mensen blijheid in het leven brengen, via samen zijn, samen zingen.
4. Voorlichting geven over de mogelijkheid van zelfheling, bevordering van gezondheid.

Workshops
Elke week worden er workshops gegeven. Bijvoorbeeld over de MIR-Methode, geweldloze communicatie, familie-opstellingen, etc. Het maandprogramma hangt in de etalage van het centrum en wordt hier op de website bij gehouden.

Vragen stellen
Er zullen elke dag mensen in het centrum aanwezig zijn die uitleg kunnen geven over de MIR-Methode, zodat mensen die het nog niet kennen het ook eens kunnen proberen. Je kunt ook altijd langs komen om MIR-Methode kaartjes (gratis) op te halen.
Zou jij ook een ‘MIR-Methode uitlegger’ willen zijn? Meld je dan aan via het contactformulier. Misschien is hier wel iets weggelegd voor je wat bij je missie hoort? Het is wel vrijwilligerswerk…

Films
In het centrum tonen we films en documentaires om je te inspireren. Films voor bewustwording of om heerlijk blij van te worden. Kijk hier naar de films die we willen gaan kijken. En heb je suggesties, laat maar weten! We moeten het nog technisch voor elkaar krijgen, dus het is nog even onder voorbehoud.

Plezier maken
Samen zijn in ontspanning en plezier maken, draagt enorm bij aan een goede gezondheid. De activiteiten die we in het centrum gaan doen, zijn:
– zingen
– handwerken (breien, haken, borduren)
– samen eten,
– coöperatieve spellen spelen,
– nog meer… suggesties welkom!

Ruilkast
In het centrum komt een kast waar bewustwordingsboeken worden gedeeld op het gebied van zelfontplooiing en zelfheling. De MIR-Methode boeken staan er ook. De boeken mogen mee naar huis worden genomen en fijn als je ze weer terug brengt.

Koffie, thee en lekkers
Wil je iets drinken? Dat kan! Je loopt dan naar de overkant naar het Cafeetje van Marja en haalt daar wat je wilt hebben. Je kunt het dan in het Be the MIRror-centrum op komen drinken. Ze brengen drinken en eten ook graag naar de overkant. Bestel je een kopje koffie, dan kun je bij het Cafeetje van Marja meteen een ‘uitgestelde koffie’ bestellen. Dan betaal je 2 koffie en wordt de 2e koffie gereserveerd voor iemand die na jou komt en die het niet zo breed heeft.

Verkoop
In het Be the MIRror-centrum zullen een paar grote schilderijen van mij komen te hangen die verkocht mogen worden. En er hangen handgemaakte mozaïek-spiegels (mirrors) van Yvonne Belle. Kom ze maar een keer bewonderen! Daarnaast zijn de boeken van de MIR-Methode daar te koop. Ben ik die dag aanwezig, dan vind ik het leuk je boek te signeren (neem ook je eigen boek mee)! We gaan nog tassen en bekers laten bedrukken met de MIR-Methode als souvenirs. De opbrengst van alle verkoop wordt gebruikt voor de huur, de vaste lasten, de inrichting van het pand en om de activiteiten van het centrum zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Geld speelt een kleine rol
Door slim te zijn, kunnen we de rol van euro’s ver naar de achtergrond dringen. Zo kunnen we workshops organiseren die je betaalt via ruilkringen, zoals de Lets. Hiermee maken we als MIRrors een statement dat we zonder euro’s ons prima kunnen redden. En kunnen mensen die het financieel krap hebben ook gewoon meedoen. Er komen voorlichtingsmiddagen in het centrum waarop we de werking van de ruilkringen worden uitgelegd, zodat je daar aan mee kunt doen en je vele euro’s kunt besparen.
Om een en ander te bekostigen deed ik mee aan de ondernemerswedstrijd de ‘Ignite Award’ voor sociale initiatieven. Ik lag er helaas in de eerste ronde al uit, samen met 68 andere ondernemers. Ik wens de 12 finalisten veel geluk!

Aanwezigheid Mireille in het centrum
De eerste maanden ben ik zoveel mogelijk in het centrum. Er is een klein werkkamertje waar ik aan mijn dagelijkse werk kan. Mijn werk om de MIR-Methode wereldwijd te verspreiden, blijft bestaan en ik wil graag de artikelen blijven schrijven en webinars en lezingen blijven geven. Ik geef er ook workshops en neem zelf ook graag deel aan workshops of samen zingen/zijn.

Meewerken?
We werken tot aan de officiële opening aan schoonmaken, schilderen en inrichten. Vind je het leuk hieraan bij te dragen, voel je welkom! Ik ben ook op zoek naar gastvrouwen die binnenkomende gasten meteen verwelkomen en vragen beantwoorden. Lijkt het je leuk bij te dragen, meld je dan aan via het contactformulier, dan overleggen we wat bij jou past. Dankjewel alvast!

Blauwdruk voor andere centra
Rond de jaarwisseling ga ik alles evalueren. Ik hoop dat we dan een blauwdruk hebben hoe we dit centrum ook in andere steden kunnen opzetten. Met zo min mogelijk geld, samenwerkend met elkaar, het van de grond tillen. En zo overal prachtige groepen mensen bij elkaar brengen die zich met elkaar verbonden voelen en een MIRror zijn voor de positieve veranderingen waar we zo’n zin in hebben, gericht op je eigen stad/dorp, je eigen leefomgeving.

Bezoekadres
Be the MIRror-centrum
Hoofdstraat 159-2
7311 AW  Apeldoorn
Tel: 055-3014362
Nederland

KvK en BTW nummer:
Kvk-nummer: 53642015
BTW-nummer: NL850958180B02

Bankgegevens:
IBAN: NL52 TRIO 0338 7062 24
BIC: TRIONL2U

Hier een video over het plaatsen van de ontvangstbalie, vorige week donderdag om 8.00 uur. Wat was dat spannend! Want het was maar de vraag of we hem door de deur konden krijgen! Maar het ging heel soepel! Wat een geluk! Er moest aan de rechterkant nog wel een hele meter worden afgezaagd, omdat hij uiteindelijk toch te groot was. Daar ging heel wat denken, wikken en wegen aan vooraf.


Reacties

Be the MIRror-centrum — 31 reacties

 1. Goedemorgen Mireille, op 17 april 2018 kom ik met mijn zus naar de “vervolg fybromyalgie etc.”dag! Zij heeft zich opgegeven en ik vergezel haar op deze dag. (Ik heb gelukkig niets van dit al, hoop alleen dat zij wat meer te weten komt).
  💚👍🏻😊

  • Beste Elly,
   Helemaal goed! Ik zie jullie wel verschijnen die dag! En ja, ik hoop het ook dat ze wat meer duidelijkheid krijgt over de oorzaak!
   Groetjes, Mireille

 2. Hoi Mireille,

  wat ziet het centrum er geweldig uit, gefeliciteerd! En wat ben ik blij met al je wijze lessen en inspiratie welke je geeft via de MIR methode. Ik doe de methode vanaf november en ik merk dat er zowel op fysiek als emotioneel vlak heling is ingezet. Ik ben er ongelofelijk dankbaar voor. Dank je wel,hartelijke groet vanuit Meerssen (bij Maastricht) Ik kom zeker een keer naar Apeldoorn!

 3. Lieve Mireille! Allereerst gefeliciteerd met je pand in Apeldoorn. De MIR methode doet heel veel goeds voor mij. Ongelooflijk, ben je zo ontzettend dankbaar! Mocht er in toekomst een pand komen in de buurt van Den Bosch, ik ben van de partij! Maar kom je zeker ook een keer opzoeken in Apeldoorn! Veel succes! Lieve groet Petra

  • Dankjewel Petra, erg leuk om te lezen! En ik ontmoet je graag in Apeldoorn!
   Groetjes, Mireille

 4. Ha Mireille,

  Wat heerlijk was het om gisteren, zaterdagochtend 11 november, mee te doen aan de ZATZANG activiteit in jouw centrum. Fijne sfeer, heerlijke ruimte, mooie songteksten. Echt een aanrader.

  Warme groet,

  Yvonne

 5. Mireille,
  Ik vind het een geweldig idee om de rol van de euro terug te dringen door ook gebruik te maken van de door de LETS ruilkring geïntroduceerde Apeldoornse ruilmunt. Ik bied aan om een keer bij jouw mooie nieuwe centrum een lezing te geven over het bestaan en de werking van de LETS ruilkring in Apeldoorn.

  • Beste Ronald,
   We hebben je een email gestuurd met precies die uitnodiging! Naar het emailadres dat op jullie website staat. Dus kijk even waar de email naartoe is gegaan!
   En dankjewel voor je aanbod! Super blij mee!!
   Groetjes, Mireille

 6. Ha Mireille ! Geweldig dat je je droom verder waarmaakt. En heerlijk om je enthousiasme te zien !! Succes daarmee, en als ik in Apeldoorn ben, kom ik eens langs. Hartelijke groet, Marjon Bruijn.

  • Beste Marjon,
   Dankjewel voor je hartelijke reactie! En ja, lijkt me leuk je daar te ontmoeten!
   Groetjes, Mireille

 7. Ha Mireille, ik kom volgende week samen met Wendy naar je dansfeestje. Ook heb ik nog wel een idee voor een workshop die ik wel een keer kan geven. Wellicht kunnen we daar eens persoonlijk contact over hebben.

  Mijn eigen workshop kan natuurlijk altijd, als ik deze in mijn eentje draai kan ik max 10 mensen hebben, maar als ik iemand heb die mij kan ondersteunen dan kunnen we dat aantal best uitbreiden.

  Zo heb ik ook nog een plan voor een eventuele workshop met 1 methode waar ik heel graag mee werk. Deze richt zich dan alleen op deze ene methode. Terwijl mijn zelf gemaakte workshop meer een introductie is van verschillende methoden die gebruikt kunnen worden, waarvan de MIR-Methode er dan weer 1 is.

  Als je er iets in ziet dan lijkt het me leuk om samen te onderzoeken wat haalbaar is.

  Lieve groetjes en tot gauw,
  Ditte
  P.s. ik zal dan meteen de kaarten die ik nog mag maken voor je meenemen.

  • Beste Ditte,
   Ja, voel je vrij om je plannen aan me voor te leggen! Ik werk zelf het liefst met workshops met maximaal 10 mensen in het centrum. Spreek me even aan op het dansfeest, tenzij ik nog vol aan het dansen ben! 😉
   Tot vrijdag, leuk!
   Groetjes, Mireille

 8. Ge-wel-dig!!! hahaha, ik heb plaatsvervangend mee gejuicht!
  Liefs en tot volgende weeeek…!
  Petra

 9. Hoi Mireille,

  Oh leuk om t pand te zien en je enthousiasme. Ligt op n gezellige plek, zo te zien.
  Ik ben benieuwd naar de Live Stream en misschien komt t ooit nog zover dat ik naar een masterclass kom. De basisbehoefte douche doet weer wonderen. Ik voel heel duidelijk verschil en ben je hier weer heel erg dankbaar voor…. Het is echt magisch dat je dit allemaal jezelf kunt geven en geweldig dat jij ons de mogelijkheid daartoe geeft.

  Echt geweldig Mireille. Ik voel nog meer rust en ik lijk pijnvrij en betere doorbloeding alsof ik nu pas echt veilig bij mezelf ben. En minder oppak van anderen…… Die douche is echt een traktatie. Ik sta versteld….wat die doet voor mij.

  Lieve groet, dionne

  • Beste Dionne,
   Wat ontzettend mooi om te horen hoe de basisbehoeftendouche jou goed heeft gedaan! En dat je bijna pijnvrij lijkt te zijn… ik duim voor je dat het door mag zetten naar volledig pijnvrij! Wat een bevrijding voor je! Geweldig om te lezen. Dat velen jou mogen volgen!
   Groetjes, Mireille

 10. Goedendag allemaal,
  Eindelijk dan ben ik er 😉 Al lang aan het Mirren, nu de tijd gekregen om er verder in te duiken. Afgelopen zondag een bijeenkomst in Delft gehad, was heerlijk om te zien, hoeveel goeds we met elkaar mogen maken.
  Heb een bijeenkomst bij mogen wonen in Beek en Donk, G E W E L D I G zoveel mensen goed bezig zijn en er ook voor uit kunnen, mogen, durven komen.

  Een prachtige dag allemaal, en lieve groetjes
  Jolanda

 11. Ha Mireille,wat een fantastisch werk. Ik gun jou de prijs,wat mij betreft heb je hem al. Zie je op het dans feest,ik heb er zin in.

  Groetjes xxxx Ingrid.

  • Beste Ingrid,
   Helaas is de prijs al mijn neus voorbij gegaan! Samen met 69 andere inzenders is mijn inzending afgewezen. Ik wens de 12 overgebleven finalisten veel succes!
   Groetjes, Mireille

 12. Hoi Mireille,
  Ik vind dat je een fantastisch initiatief brengt hier in Apeldoorn. Echt heel mooi! Begrijp ik het goed dat het centrum aan de Hoofdstraat gevestigd is? Ik kom heel graag gauw langs! Ik wens jullie een mooie inspirerende plek voor verbinding en inspiratie. Veel liefs! Eline van den Berg

  • Hai Eline,
   Ja, het is aan de Hoofdstraat 159, tegenover het Cafeetje van Marja. Nog een paar weken, dan gaan we open.
   Groetjes! Mireille

 13. Hallo mireille bij ons sponsort Rabobank ook vele goede plaatselijke iniatieven misschien kan de plaatselijke Rabo ook een project van MIR-Methode opnemen in sponsoring?

 14. Heerlijk wat een fijn vooruitzicht. Zelf woon ik in Zoetermeer en vertel iedereen die het maar horen wil over de MIR-Methode.
  Ook zou ik het best wel wat scherper willen neerzetten.
  Komt tijd komt raad. Al heel erg fijn dat het Centrum in Apeldoorn, van de grond is gekomen.

  Lieve groet Anja.

  • Hallo Anja,
   Ik ben ook bezig om na te denken over een Centrum in Gouda.Misschien in onze contreien nog meer mensen?
   Jantsje Dekker.www.paracelsusgouda.nl

   • Hallo Jantsje, Dat zou mooi zijn in Gouda. Ik had onlangs al een oproep geplaatst voor een groep in Gouda. Ik woon zelf een deel van de tijd in Reeuwijk. Ik doe mee. Marya.

 15. Wat een geweldig initiatief! Ik hoop dat je snel uitbreid en hier in de omgeving ( Oss,Den Bosch) een centrum op gaat zetten. Alle goeds en een fijn weekend!

  Groeten Saskia

  • Hai Saskia,
   Ik denk dat het rond Den Bosch heel snel van de grond is. Daar zijn zoveel enthousiaste MIRrors! Het enige wat we nodig hebben is een leuk pand met een lage huur!
   Dan help ik het op te zetten.
   Groetjes! Mireille

 16. Lieve Mireille,

  Ik ben al flink wat maanden bezig met de 9 stappen aaien. Ik sta nu voor een verhuizing, heb voor het eerst een huis helemaal alleen gekocht, maar voel me intens verdrietig, gedeprimeerd en alleen. Ik besef me dat ik laagjes aan het afschudden ben maar voor een paar maanden terug ging het beter met me. Ik vraag mij af hoe lang het afpellen van laagjes gaat duren want ik voel me leeg, vermoeid en afgemat.
  Warme groet,
  Caroline

  • Beste Caroline,
   Zou het kunnen dat je het contact met mensen mist en ook hulp? Misschien om je heen een paar mensen vragen die dit met jou samen willen doen? Is zo’n grote stap! Laagjes afpellen is mogelijk al klaar…
   Sterkte en vooral veel nieuw geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.