Eind oktober 2017 gaat het eerste Be the MIRror-centrum open in Apeldoorn. Ik weet nog niet precies de datum, maar zal het beslist rondbazuinen als het zover is! Het is mijn vurige wens dat wat in Apeldoorn kan, in vele steden kan!

Doelen van het centrum:
1. Verbinding tussen mensen bevorderen, nieuwe contacten leggen, eenzaamheid doorbreken.
2. Een plek voor maatschappelijke bewustwording zijn. Hoe kunnen we zelf bijdragen aan een fijnere maatschappij?
3. Mensen blijheid in het leven brengen, via samen zijn, samen zingen.
4. Voorlichting geven over de mogelijkheid van zelfheling, bevordering van gezondheid.

Workshops
Elke week worden er workshops gegeven. Bijvoorbeeld over de MIR-Methode, geweldloze communicatie, familie-opstellingen, etc. Het maandrooster hangt in de etalage van het centrum en wordt hier op de website bij gehouden.

Vragen stellen
Er zullen elke dag mensen in het centrum aanwezig zijn die uitleg kunnen geven over de MIR-Methode, zodat mensen die het nog niet kennen het ook eens kunnen proberen. Je kunt ook altijd langs komen om MIR-Methode kaartjes (gratis) op te halen.
Zou jij ook een ‘MIR-Methode uitlegger’ willen zijn? Meld je dan aan via het contactformulier. Misschien is hier wel iets weggelegd voor je wat bij je missie hoort? Het is wel vrijwilligerswerk…

Films
In het centrum tonen we films en documentaires om je te inspireren. Films voor bewustwording of om heerlijk blij van te worden. Kijk hier naar de films die we willen gaan kijken. En heb je suggesties, laat maar weten!
We moeten het nog technisch voor elkaar krijgen, dus het is nog even onder voorbehoud.

Plezier maken
Samen zijn in ontspanning en plezier maken, draagt enorm bij aan een goede gezondheid. De activiteiten die we in het centrum gaan doen, zijn:
– zingen
– handwerken (breien, haken, borduren)
– samen eten,
– nog meer… suggesties welkom!

Gezond lichaam
Op een vaste ochtend in de week wordt er yogales in het centrum gegeven.

Ruilkast en leestafel
In het centrum komt een kast waar bewustwordingsboeken worden gedeeld op het gebied van zelfontplooiing en zelfheling. De MIR-Methode boeken staan er ook. Op de leestafel komen mappen met de MIR-Methode artikelen. Aan de leestafel kun je ze rustig lezen. De boeken mogen mee naar huis worden genomen en fijn als je ze weer terug brengt.

Koffie, thee en lekkers
Wil je iets drinken? Dat kan! Je loopt dan naar de overkant naar het Cafeetje van Marja en haalt daar wat je wilt hebben. Je kunt het dan in het Be the MIRror-centrum op komen drinken. Ze brengen drinken en eten ook graag naar de overkant. Bestel je een kopje koffie, dan kun je bij het Cafeetje van Marja meteen een ‘uitgestelde koffie’ bestellen. Dan betaal je 2 koffie en wordt de 2e koffie gereserveerd voor iemand die na jou komt en die het niet zo breed heeft.

Verkoop
In het Be the MIRror-centrum zullen een paar grote schilderijen van mij komen te hangen die verkocht mogen worden. En er hangen handgemaakte spiegels (mirrors) van Yvonne Belle. Zij is een bijzonder medium uit Arnhem. De spiegels zijn prachtig en met ingelegde stukjes spiegel. Kom ze maar een keer bewonderen! Daarnaast zijn de boeken van de MIR-Methode daar te koop. Ben ik die dag aanwezig, dan vind ik het leuk je boek te signeren (neem ook je eigen boek mee)! We gaan nog tassen en bekers laten bedrukken met de MIR-Methode als souvenirs. De opbrengst van alle verkoop wordt gebruikt voor de huur, de vaste lasten, de inrichting van het pand en om de activiteiten van het centrum zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Geld speelt een kleine rol
Door slim te zijn, kunnen we de rol van euro’s ver naar de achtergrond dringen. Zo kunnen we workshops organiseren die je betaalt met ruilmunten. Hiermee maken we als MIRrors een statement dat we zonder euro’s ons prima kunnen redden. En kunnen mensen die het financieel krap hebben ook gewoon meedoen. Er komen voorlichtingsmiddagen in het centrum waarop we de werking van de ruilmunten worden uitgelegd, zodat je daar aan mee kunt doen en je vele euro’s kunt besparen.
Om een en ander te bekostigen doe ik mee aan de ondernemerswedstrijd de ‘Ignite Award’. www.igniteaward.nl voor sociale intiatieven. Duim je voor me?

Aanwezigheid Mireille in het centrum
De eerste maanden ben ik zoveel mogelijk in het centrum. Er is een klein werkkamertje waar ik aan mijn dagelijkse werk kan. Mijn werk om de MIR-Methode wereldwijd te verspreiden, blijft bestaan en ik wil graag de artikelen blijven schrijven en webinars en lezingen blijven geven. Ik geef er ook workshops en neem zelf ook graag deel aan workshops of samen zingen/zijn.

Meewerken?
We werken tot aan de officiële opening aan schoonmaken, schilderen en inrichten. Vind je het leuk hieraan bij te dragen, voel je welkom! Ik ben ook op zoek naar gastvrouwen die binnenkomende gasten meteen verwelkomen en vragen beantwoorden. Lijkt het je leuk bij te dragen, meld je dan aan via het contactformulier, dan overleggen we wat bij jou past. Dankjewel alvast!

Blauwdruk voor andere centra
Rond de jaarwisseling ga ik alles evalueren. Ik hoop dat we dan een blauwdruk hebben hoe we dit centrum ook in andere steden kunnen opzetten. Met zo min mogelijk geld, samenwerkend met elkaar, het van de grond tillen. En zo overal prachtige groepen mensen bij elkaar brengen die zich met elkaar verbonden voelen en een MIRror zijn voor de positieve veranderingen waar we zo’n zin in hebben, gericht op je eigen stad/dorp, je eigen leefomgeving.


Reacties

Be the MIRror-centrum — 4 reacties

 1. Wat een geweldig initiatief! Ik hoop dat je snel uitbreid en hier in de omgeving ( Oss,Den Bosch) een centrum op gaat zetten. Alle goeds en een fijn weekend!

  Groeten Saskia

  • Hai Saskia,
   Ik denk dat het rond Den Bosch heel snel van de grond is. Daar zijn zoveel enthousiaste MIRrors! Het enige wat we nodig hebben is een leuk pand met een lage huur!
   Dan help ik het op te zetten.
   Groetjes! Mireille

 2. Lieve Mireille,

  Ik ben al flink wat maanden bezig met de 9 stappen aaien. Ik sta nu voor een verhuizing, heb voor het eerst een huis helemaal alleen gekocht, maar voel me intens verdrietig, gedeprimeerd en alleen. Ik besef me dat ik laagjes aan het afschudden ben maar voor een paar maanden terug ging het beter met me. Ik vraag mij af hoe lang het afpellen van laagjes gaat duren want ik voel me leeg, vermoeid en afgemat.
  Warme groet,
  Caroline

  • Beste Caroline,
   Zou het kunnen dat je het contact met mensen mist en ook hulp? Misschien om je heen een paar mensen vragen die dit met jou samen willen doen? Is zo’n grote stap! Laagjes afpellen is mogelijk al klaar…
   Sterkte en vooral veel nieuw geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.