Na overleg binnen het MIR-Methode team hebben we helaas besloten om per 16 juni 2018 het centrum te sluiten. We hebben de afgelopen periode geëvalueerd en daaruit zijn een aantal zaken naar voren gekomen. Het centrum beperkt ons teveel in het kunnen uitdragen van de MIR-Methode, omdat iemand in het centrum aanwezig moet zijn. Ondanks de gastvrouwen en -heren die ons hielpen, blijken we het niet voor elkaar te krijgen om altijd iemand aanwezig te hebben.

Daarnaast is het Be the MIRror-centrum in Apeldoorn voor veel MIRrors te ver weg en is de inspanning om er naartoe te reizen vaak een te grote opgave. Net zoals onze Be-the-MIRror website zien we graag dat iedereen overal op de wereld gemakkelijk toegang kan krijgen tot alles wat met de MIR-Methode te maken heeft. Mireille gaat daarom terug naar het kantoor in Loenen, vanwaar ze webinars zal geven en video’s zal opnemen. Daarnaast zal ze lezingen door Nederland en Vlaanderen blijven verzorgen.

Mireille is dankbaar voor deze periode. Ze heeft er veel van geleerd en heeft veel bewondering en respect gekregen voor ondernemers die dag en nacht werken voor hun winkel, wat in deze tijd van online-mogelijkheden pittig is.

P.S. De Masterclasses zullen nog tot 1 december 2018 in het Be the MIRror-centrum in Apeldoorn plaatsvinden.


Reacties

Be the MIRror-centrum sluit haar deuren. — 89 reacties

 1. Wat lees ik nou…..???
  Jammer dat het centrum niet heeft gebracht wat je ervan hoopte. Ik weet zeker dat er iets heel moois op je staat te wachten, in de natuur!
  Ik ben ontzettend dankbaar dat ik je, tijdens de Masterclass van 5 november verleden jaar, persoonlijk heb mogen ontmoeten. De rit vanuit Maastricht was het dik en dubbel waard. 😉
  Wat ben je toch een mooi, vrolijk en toegankelijk mens. Sinds deze bijeenkomst heeft mijn innerlijke choas plaatsgemaakt voor focus, meer zelfvertrouwen en geduld (een hele uitdaging). Op dit moment zit ik nog even in de cocon-fase en sta ik op het punt om uit te vliegen. Dit mede dankzij jou! Hartengroeten, Astrid

  • Beste Astrid,
   Wat fijn dat het je zo goed heeft gedaan! Rustig aan in de cocon, nog even aansterken voor je gaat uitvliegen. Ik kijk er naar uit! En ja, ik ben ook benieuwd wat er verder nog gaat komen. Voorlopig zit ik fijn met Remco op kantoor in Loenen. Dankjewel voor je hartelijke woorden!
   Groetjes, Mireille

 2. lieve Mireille,
  bedankt voor de uitwisseling en gesprekken, de cursussen waren top evenals de workshops.
  de laatste periode stond ik helaas ook voor een gesloten deur, jammer.
  wellicht vind je een betere locatie.
  veel succes,
  knuffel Marielle

  • Beste Marielle,
   Ja, ik kon het je helaas niet persoonlijk vertellen, omdat ik je de laatste weken niet meer had gezien. We gaan elkaar vast nog wel ontmoeten in Apeldoorn! Dankjewel voor de stukken informatie die ik van je kreeg!
   Groetjes, Mireille

 3. Oooh wat jammer dat het centrum in Apeldoorn is gesloten.. Ik vond het zo’n geweldig initiatief en ook het idee erachter om meerdere centra in Nederland (in de wereld?) te openen. Ik overweeg om in Nijmegen een centrum te openen en wilde graag in Apeldoorn een bezoekje brengen en samenwerken.. Zulke mooie centra moeten er toch komen? Een fijn 2de thuis. De wereld roept erom.
  Hopenlijk komt er straks een nog beter concept. (Inderdaad voor wereldvrede, welzijn, welvaart en verbinding). We laten de moed niet zakken. We zijn met velen en houden onze idealen hoog Mireille, vergeet dat niet!
  Veel liefs, Gonnie

  • Beste Gonnie,
   Ja, ik geloof erin dat dit soort centra nodig zijn! In Zwolle is er net eentje geopend en in Assen is er nog ‘De groeiplek’. Ik hoop dat er overal mensen doorgaan met initiatief nemen en opbouwen. Voor mij/de MIR-Methode is dit blijkbaar niet de weg, maar als het je missie is, zal het beslist lukken! Stuur me een email als je wat tips van me wilt horen over wat je beter wel en niet kunt doen (wat mijn lessen waren, bedoel ik).
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 4. Lieve Mireille, dank voor alle zaadjes die je in de 9 maanden van het Mir-centrum gezaaid hebt bij zo velen! Dat kan niet anders dan een geweldige Vredes-bloementuin worden met zaadjes die weer verder uitzaaien..
  Dankjewel sister, voor al je inzet, je enthousiasme en geloof in deze methode ! Mij hebben de ontmoetingen in het centrum veel gegeven.
  En als je weer een lekkere tortilla-taart wilt, laat het weten. Neem je rust samen met Remco en de meisjes. Dubbel-en-dwars verdiend !!
  Wat een mooie Webinars over de organen komen eraan. Wat zullen velen hier veel aan hebben. Praktischer en helderder dan jouw uitleg over onze geest-ziel en lichaam kunnen niet krijgen !!
  Ziele-knuffel,

  • Beste Margreet,
   Ja, dankjewel dat je dat nog even aanhaalt. Er zijn inderdaad veel zaadjes gezaaid. Mensen die elkaar gevonden hebben. Mensen die ik heb leren kennen. Workshops die vorm hebben gekregen. Op vele manieren werkt het centrum nog in mensen door. Ben er ook blij om! En die tortillataart… graag! Ik laat het je nog weten, dankjewel!
   Groetjes! Mireille

 5. Holadijee een kopje thee dan maar. Eerlijk gezegd verbaasd het me niet. Ik heb jou, Mireille , een tijdje geleden een vraag gesteld en moest 3 maanden op een antwoord wachten. Ik heb je toen eerlijk gezegd dat dit niet ten goede kwam aan de MIR- methode.Je was wel zo eerlijk om toe te geven dat het centrum veel tijd in beslag nam. En zie hier, het gebeurd waar ik je toen al op gewezen. Ik hoop dat je nu weer voldoende tijd en energie hebt om de MIR- methode uit te dragen, en ja Het centrum was ook voor velen veel te ver weg.

  • Beste Jolanda,
   Ja, je hebt helemaal gelijk gekregen! Voorspellende gave? Het beantwoorden van emails blijft desondanks een uitdaging, hoor, dus ik blijf gewoon mijn best doen.
   Groetjes, Mireille

 6. Lieve Mireille.Het samenzijn in Apeldoorn , (Deelname Reuma Onderzoek en Vervolg na MIR Methode op maat 4Weken , heeft het volgende OPGELEVERD . Gisteren:Uitgebreid onderzoek en controle Reumatoloog GEEN KLACHTEN MEER, GEEN PIJN , GEEN BIJWERKINGEN MEER en GEEN PREDNISON MEER !!! HOE GELUKKIG KAN EEN MENS ZIJN !!! Mireille,DANK ZIJ JOUW ONDERZOEKEN (HERSENSTAM )en MOOIE Adviezen!!! EN MOOIE WERK , LIEVE Mireille , OOK daarom ben jij in VREDESNAAM OP AARDE !!! Mireille De Reumatoloog was Verbaasd dat ALLES ZO GOED GING en in z’n KORTE TIJD.
  Toen heb ik uitgelegd van de MIR-METHODE en van jouw onderzoeken ( HERSENSTAM ) MIR_Methode op maat en uiteraard jouw kaartje gegeven.De Reumatoloog zat met VEEL interesse te luisteren .Zij zou het gaan bekijken . Ben benieuwd . Helaas vergeten te vragen of Zij nog wilde reageren.Lieve Mireille , Wij zijn jou HEEL DANKBAAR en WENSEN jou HEEL VEEL Wijsheid en dat er nog MOOIE DINGEN OP JOUW PAD MOGE KOMEN . ( GEVOEL ???) Die zijn al onderweg !!!
  Liefs, Hans en Joke. XXX

  • Beste Hans en Joke,
   Wat een fantastisch nieuws voor jullie! Enorm blij om. En dankjewel voor het vertellen aan de reumatologe!
   Genieten maar van elke pijnvrije dag!
   Groetjes, Mireille

 7. Wat veel mooie lieve en waardevolle reacties. Daar kan ik niets anders aan toevoegen dan dat ik me er bij aansluit.
  Het is een schok voor mij. Zo plotseling nadat ik pas nog een masterclass bij jou heb gevolgd met waardevolle extra MIR-zinnen. En ook omdat ik zo ontzettend geloof in jouw missie. Niet voor niets staat WereldvredeNu met hoofdletters in mijn ziel geschreven.
  Met deze pijnlijke ontwikkeling die jou en ons vreselijk veel verdriet bezorgt, ook al kan je het als een onderdeel van je levensles zien, wens ik je sterkte en rust, dankbaar voor wat je voor ons allemaal tot nu toe hebt betekent. Samen met Remco en je team.
  En na deze ‘val’ wens ik je de tijd om weer fier op te staan. Dit gebeuren gaat jou sterker maken. Vertrouwen en volharding zijn onderdeel van de weg naar verandering.
  Liefs?

  • Beste Ivonne,
   Ja, dankjewel voor je begrip! Ik merk nu al dat het de goede kant op gaat. Op kantoor is ook van alles ineens aan het opbloeien, dus blijkbaar mogen we weer op deze manier verder werken aan de verspreiding van de MIR-Methode.
   Groetjes, Mireille

 8. Hallo Mireille,
  Ik meen dat je ALLER-EERSTE IMPULS was dat je niet in Apeldoorn wilde zitten met het Mirror-centrum. Waarom weet ik niet meer…

  • Beste Myriam,
   Dat is ook zo. Ik was vooral aan het zoeken naar een plek in de natuur. En een pand in de binnenstad was wel het laatste waar ik toen aan dacht. Toen de kans zich voordeed, heb ik de stap gewaagd. En veel van geleerd!
   Groetjes, Mireille

 9. Hallo Mireille,
  Hartelijke dank voor alles! Goed dat je je hart volgt, het was toch een mooie tijd en nu is er weer tijd voor iets anders. Zoals je zegt,je hebt er ook weer veel geleerd en dat is fantastisch!
  Ook al kwam ik niet zo vaak, ik kwam er graag. Ik zal je missen! Maar wie weet kom ik je nog wel eens in de maten tegen, gaan we samen even koffie/thee drinken op het leuke terras. Lezingen die ver weg gehouden worden daar gun ik me geen tijd voor, daarom ben ik heel blij met de Be-the-MIRror website! Echt heel blij!!
  Mireille heel veel succes en tot ziens!
  Lieve groet, Leoni

  • Beste Leoni,
   Ja, lijkt me leuk je weer tegen te komen met je vrolijke lach! Ik ga lekker door met de Be the MIRror-website vullen en heb daar ook erg veel plezier in, dus blij dat jij er ook blij mee bent!
   Groetjes, Mireille

 10. lieve mireille
  ik denk dat je een geode beslissing genomen hebt
  voor mij was het te ver
  ik kijk uit naar je lezingen in de toekomst en hoop dat je ook naar westvlaanderen komt
  verder heel veel success met je prachtige MIR-Methode
  ik heb er al veel baat bij gehad
  lieve groeten
  renee

  • ja, zou je zeker eens willen ontmoeten in West Vlaanderen. Schreef me al eens in voor een bijeenkomst maar die ging niet door omwille van te weinig interesse.

   • Beste Regien en Renee,
    Ik zou het beslist willen. Ik was al eens in Oostende. Het lastigste voor ons is een zaal te vinden in een buurthuis of iets dergelijks. Weten jullie er een, stuur ons dan gerust een email, dan is de organisatie makkelijker gedaan.
    Groetjes, Mireille

 11. Lieve Mireille,
  Veel sterkte gewenst. Je mag zo wie zo heel trots zijn dat je het opzetten van het centrum voor elkaar hebt gekregen en op hetgeen je
  hiervan hebt geleerd. Naar mijn mening kun je nu meer mensen persoonlijk gaan bereiken en blij maken met jouw positiviteit. Hopelijk kom je ook een keer bij mij in de buurt (Waalwijk) ;).

  • Beste Conny,
   Ja, dankjewel! Ik ben inderdaad ook trots om wat ik heb neergezet en wat ik heb geprobeerd voor elkaar te krijgen. Het was een bijzonder avontuur! Waalwijk is in de buurt van Den Bosch he? Als ik daar een fijne zaal kan vinden, zal dat beslist lukken!
   Groetjes, Mireille

 12. Mireille, ik ben blij dat wij toch even bij jou geweest zijn in Apeldoorn.
  Bin de fibromyalgie test!
  Jouw keuze na “9 maanden” te stoppen is bijzonder! Periode van “test” Centrum is afgesloten, terug naar de plek waar je bezig was en nu weer verder gaat!
  Super!! ???☯???

  • Beste Elly,
   Ja, dankjewel. Ik vermoed ook dat er nu weer iets nieuws met de MIR-Methode ‘geboren’ gaat worden. We gaan het zien!
   Groetjes, Mireille

 13. Hallo Mireille, moeilijke beslissing, maar als het niet lekker loopt is het een signaal dat je andere dingen te doen hebt. Jij luistert daarnaar en dat is alleen maar heel mooi. De MIR-Methode vraagt blijkbaar iets anders van je ❤️ Veel succes mooi mens, ik wens ook vrede voor iedereen, de MIR-Methode helpt mij daar al jaren mee. Dank je wel ?

  • Beste Mandy,
   Ja, ik denk het ook dat de MIR-Methode iets anders vraagt. Ik verheug me nu op het verder uitbouwen van de Be the MIRror-website en video’s maken over waarom vrede in de wereld al zo dichtbij is. Ik heb daar zo’n plezier in! Vind het ook heerlijk om weer met Remco terug op kantoor in Loenen te zijn. Alsof het een ‘opfrisverlof’ was, hahaha!
   Groetjes, Mireille

 14. Lieve Mireille,
  Jammer dat het MIR centrum nog niet loopt en dat je het moest sluiten. Ik ben heel blij dat je het geopend had zodoende kon ik met jou kennis maken.
  Graag zou ik hier, in Frankrijk/Zwitserland een MIR-Methode kring openen maar heb geen idée of hier in de buurt Mirrors wonen, frans- of nederlandstalig. Ik neem aan dat als de tijd rijp is dit wel zal gebeuren,
  Veel sterkte en succes voor de nieuwe plannen en projecten die ongetwijfeld niet lang op zich zullen laten wachten.
  Maar geniet eerst met volle teugen van je vakantie.
  Leef je rouwproces volop zodat je weer volledig op kan bloeien en in je kracht staan voor nieuwe en nog inspirerender avonturen.
  Hartelijke groeten, Hanneke

  • Beste Johanna,
   Ja, het was inderdaad een week rouwen voordat ik de beslissing kon nemen. Ik vond het bijzonder dat je een week in en uit het Be the MIRror-centrum kwam. Ben erg blij met wat je daar allemaal vandaan hebt meegenomen naar Frankrijk/Zwitserland. Wie weet wat je nog gaat opzetten! We gaan het zien hoe het zich gaat ontvouwen.
   Tot een volgende keer weer!
   Groetjes, Mireille

 15. Mireille ! Ik bewonder je moed ‘ en doortastende KRACHT * Wees fier op jezelf wat je bent een flinke meid ! daaaag groetekes van Kati

  • Beste Kati,
   Dank je heel hartelijk! Het was een storm, en het is goed zo. Ik ben benieuwd wat hierna gaat komen. Ben blij dat ik het met zovele gastvrouwen heb kunnen beleven en ben dankbaar voor alle lessen die ik eruit geleerd heb.
   Groetekes terug!
   Mireille

 16. Heel jammer dat het niet is geworden wat je gehoopt had, maar waar een deur sluit gaat altijd een andere weer open. Jouw fijne energie kun je gelukkig overal mee naartoe nemen! Geniet lekker van de zomer en dagdroom van een mooie nieuwe plek. Ik hoop je snel weer ergens te ontmoeten. Liefs ?

  • Beste Brigitte,
   Ja, dat beeld vind ik zo prettig: een deur sluiten en dat dat vaak weer leidt tot iets nieuws, een nieuwe deur die open gaat. Ik ben benieuwd!
   Groetjes, Mireille

 17. Geen centrum meer? Inderdaad niet meer materieel maar waren we niet ZELF het centrum, van waaruit we stralen en stil verder groeien?!!!!!Ik mir nu bijna 9maanden, wat wordt er dan in mij geboren? Kijk en dat heb jij(met Remco en je team ) toch wel even voor elkaar gebreid. Ja, letterlijk en figuurlijk.Met -breien met Mireille-bedoel ik. Ik heb in het centrum vele zaterdag fijn gezongen en een duik mogen nemen in de gratis boekenkast. Daar pluk ik ook de vruchten van. Lieve Mireille , er is geen lang tranendal nodig, alleen twee open handen om de dankbaarheid van mij en velen op te vangen. en….als geestelijk voedsel te gebruiken voor al de plannen die (achter de naaimachine zittend)worden uitgebroed. Ik wens een heerlijke zomer. En lieve mede-mirrers , houdt die Mireille maar in de gaten, daar komt nog een aardig bloementuintje te voorschijn! Dag, liefs van Marianne M.

  • Beste Marianne,
   Ja, je hebt gelijk, we zijn ZELF het centrum. Leuk om het zo te bekijken! Ben blij je te hebben leren kennen. Tot een volgende ontmoeting!
   Groetjes, Mireille

 18. Och lieve Mireille, wat een teleurstelling voor jullie! Zo vol dromen begonnen en dan de enorm zware beslissing om deze droom te beëindigen. Maar ik ben ervan overtuigd dat na (of misschien wel in) een rustperiode weer een nieuwe droom zal ontstaan, eentje waarvoor je deze ervaring nodig hebt gehad.
  En wat het verspreiden betreft, ik ben in Tsjechië met 3 cliënten bezig waarvan er 2 Engels spreken en werk er langzaam naartoe om ze te laten “MIR-ren”
  Lieve groet
  Anja

  • Beste Anja,
   Oh, wat ben je heerlijk bezig in Tsjechië, geweldig! We zien het wel of ze ooit gaan MIR-ren, maar dat je al aan het zaaien bent in Tsjechië, vind ik super! Ja, het was een tegenvaller, maar het voelt goed en ik ben ook benieuwd naar die nieuwe droom. We gaan het zien! Veel succes in Tsjechië!
   Groetjes, Mireille

 19. ach ,..Heel jammer Mireille! Ik begrijp dat gevoel van falen wel! Ik zelf ben voedings en /gewichtsconsulent,Helaas nooit een eigen praktijk kunnen opstarten, te vaak gaan mensen ,voor de optie om alles wat er nodig is op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing op het internet .
  Maar ik ben er niet te lang bij stil blijven staan, Ook ik had zo,n vervelend gevoel van falen ,Echter kon en kan ik mensen die ik ken en die het niet zo breed hebben ,laten profiteren van mijn kennis! zoveel dankbaarheid komt daardoor mijn kant op.
  Zo is het goed denk ik nu!.
  Ik maak met liefde deze mensen wegwijs op dit gebied, maar dan op vrijwillige basis.En dat voelt TOP!
  Wel heel fijn dat de Be The Mirror website blijft bestaan en dat jij ook jouw kennis en expertise zo blijft uitdragen Mireille
  Het Mirren is voor mij nu iets dat ik dagelijks met liefde doe, Het heeft een geweldige invloed op mij , ik ben heel blij dat ik ook dit kan overdragen naar mijn vriendinnen en kennissen.
  blijf dit goede werk doen Mireille, Zodat mensen steeds meer en meer leren .En steeds dichter bij elkaar gaan staan en handen reiken naar elkaar!
  Harte groet Tiny

  • Beste Tiny,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! En zo te lezen lijken jouw en mijn werk veel op elkaar: delen wat je delen kunt! Dankjewel daarvoor!
   Groetjes, Mireille

 20. Hoi Mireille,
  Wat ik bedenk. Het Be the Mirror-centrum was gerealiseerd in de plaats- en tijdgebonden wereld. Het heeft een hoop mensen de kans gegeven om meer bewust en wakker te worden. Dat het centrum nu letterlijk mag verdwijnen betekent misschien dat er voldoende in gang is gezet en dat het gedachtegoed hiervan, om een hoop mensen te bereiken en te verbinden, zich verder op een andere manier mag verspreiden. (misschien niet helemaal de juiste woorden) En gefaald heb je zeker niet!
  Ieder geval blij dat ik toch een paar keer aanwezig heb mogen zijn. Bedankt!
  En oh …. eerst tijd voor jezelf en dan …. <3
  Lieve groet, Kea

  • Beste Kea,
   Ja, die gedachte is ook door mijn hoofd gegaan: dat er weer voldoende in gang is gezet. Voelt goed om daaraan te denken. Dankjewel! En leuk je weer ontmoet te hebben!
   Groetjes, Mireille

 21. Vaak wilde ik erheen, maar het was voor mij te duur via het Ov en te ver. Uiteindelijk wilde ik vaak!
  Zo zal het wel voor meer mensen geweest zijn en net zoals jij dacht ik ook dat het te ver van je droom was van gratis en makkelijk. Goeie beslissing en de weg wordt vanzelf weer duidelijk, ik ben benieuwd! Liefs, Mayoke

  • Beste Mayoke,
   Ja, ik hoorde het van meer mensen en dat vond ik moeilijk om te lezen. Dan vind ik het prettiger om door het land te reizen en dichterbij te komen. Waar woon jij? Het enige wat het vaak lastig maakt voor ons is om een zaal te vinden waar we naartoe kunnen. Zijn vaak enorm prijzig en vaak te klein. Mocht je iets weten, dan horen we het graag!
   Groetjes, Mireille

 22. Lieve Mireille,

  Wat een moedige stap, net zo moedig als het openen van het centrum. Wat een energie, wat een kracht zit er achter die oneindige stroom van ideeën. Het is sowieso niet voor niets geweest. Een hoop mensen hebben mogen helpen vormgeven op welke manier dan ook; het is een ontmoetingsplek geweest voor mensen uit alle richtingen van het land en zelfs verder. Ik ben er zeker van dat daar nog hele mooie dingen uit gaan voortkomen. We hebben ook kunnen meegenieten van jouw hele reis daar naartoe (met alle mensen die daaraan hebben meegeholpen natuurlijk) en een klein kijkje achter de schermen mogen nemen hoe dat ging en wat er bij kwam kijken. Alle hulp en alle materialen die tot jou kwamen door jouw rotsvaste vertrouwen en overgave aan de stroom (of hoe je het ook noemen wil?). Ik zal nooit het filmpje vergeten van de balie. Voor mij was het jammer genoeg ook te ver om vaker te komen; het was voor min een dream come true?. Misschien is het ook tijd om samen te werken met anderen en breder dan de MIR te gaan. Er zijn zoveel mensen bezig om onze wereld mooier te maken met goede intenties. Het is mijn overtuiging dat er nog steeds behoefte is aan plekken om samen te komen maar waarschijnlijk in een andere vorm en in een breder verband. We gaan zien welke kant we op mogen gaan. Rust lekker uit zodat je weer heerlijk gevuld mag worden met frisse ideeën. En dank voor al je mooie werk. Het heeft mij ongelofijk veel gegeven.?

  • Beste Eveline,
   Ja, wie weet heeft je intuïtie het bij het rechte eind! Ik geloof er inderdaad ook sterk dat dit soort ontmoetingsplekken nodig en gewenst zijn. Maar misschien in een breder verband, zoals jij schetst. Zou goed kunnen. We gaan het zien! Ik vind het ondertussen mooi te zien dat er nog steeds overal in België en Nederland dit soort centra opstarten. Ik verheug me erop dat ze voet aan de grond kunnen krijgen en stand kunnen houden!
   Dankjewel voor je hartelijke woorden!
   Groetjes, Mireille

 23. Vind het voor jullie jammer maar idd de afstand was voor mij ook te groot dus ik ben iig blij dat je weer op de “oude voet” verder gaat.
  En je bent de uitdaging aangegaan toch??

  • Beste Ruth,
   Ja, zo is dat! Ik werd uitgedaagd en heb het geprobeerd! Ben blij dat je noemt dat het voor jou ver weg was. Ik denk dat dat voor veel mensen gold. We gaan de rollen gewoon weer omdraaien: ik kom weer naar de mensen toe. Via lezingen en via de computer. Tot dan!
   Groetjes, Mireille

 24. Lieve mireille,
  Deze sluiting doet niets af aan de boodschap die je al lang voor de start van het centrum aan het brengen was en bent.
  Dankjewel voor al het goede dat je ook mij al gaf. Ga “gewoon” door met al het andere dat wel werkt.
  De wereld wordt een stuk mooier door jou!
  Dikke knuffel,
  Liesbeth

  • Beste Liesbeth,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Ja, ik ga lekker door met de ‘blijde boodschap’ en heb het idee dat ik er nu zelfs extra energie voor heb gekregen! Vind het weer heerlijk om op kantoor in Loenen terug te zijn en samen met Remco te werken aan verspreiding van alle kennis rondom de MIR-Methode.
   Groetjes, Mireille

 25. Lieve Mireille,
  wat jammer na alle gemotiveerde inspanningen. Maar niets is voor niets en alles heeft n reden. Al is dat nu nog niet zichtbaar,later snap je de bedoeling ervan.
  Eerst maar s laten bezinken en n rustpauze inbouwen.
  Heel veel succes en bedankt …..dat je er bent.
  Inspiratiebron voor velen….

  • Beste Marja,
   Ja, ik denk dat je zó gelijk hebt: dat ik later de volledige bedoeling hiervan zal begrijpen. We gaan het zien! Nu lekker terug naar kantoor, alle focus op de artikelen en video’s en webinars en oh ja, eerst nog even een rustperiode inlassen.
   Groetjes! Mireille

  • Hallo Mireille, respect dat je deze beslissing kon nemen. Aanvoelen = bij jezelf blijven. Het leuke is dat er zoveel mogelijkheden zijn om tot hetzelfde resultaat te komen. Fijn dat jij je niet laat beperken maar juist breed durft te denken. Je surft nu mee met de flow. Top en succes.

  • Lieve Mireille,
   Ik heb veel bewondering voor wat je hebt weten te bereiken.
   Een dapper en vast moeilijk besluit om het Be the Mirror Centrum te sluiten, een deel van je dromen niet verwezenlijkt te zien worden. Maar je bent weer veel ervaringen rijker en er komen ongetwijfeld nieuwe mooie dingen op je pad.
   Voor nu, even bijkomen!
   Het allerbeste gewenst!

   • Beste Joke,
    Ja, klopt! Was een pittige beslissing! Maar ik ben ook een ‘snelle’. Als ik eenmaal weet dat iets niet klopt, niet gaat werken of stromen, dan kan ik ook vrij makkelijk het weer loslaten. Het was desondanks een grote stap weer. En ja, heb er bijzonder veel waardevolle ervaringen door gekregen en ik hoop dat mensen die naar het centrum kwamen ook!
    Dankjewel voor je hartelijke woorden!
    Groetjes, Mireille

  • Lieve Mireille,
   Het zal ongetwijfeld ergens goed voor zijn en er zullen weer nieuwe dingen op je pad komen. Ik vindt dit besluit erg moedig van je. Door je niet nodeloos vast te houden aan wat je droom was hou je de weg open naar weer betere ontwikkelingen. Succes daar mee en veel inspiratie bij het ontwikkelen hier van. Je zult ongetwijfeld veel mensen er mee inspireren en helpen.
   Lieve groetjes Bernadette.

   • Beste Bernadette,
    Ja, dankjewel voor je hartelijke woorden. Het klopt: niet nodeloos vasthouden, ook een kunst van het leven. Ik ben erg benieuwd wat hierna mag ontstaan. Ik laat het weten zodra het duidelijk is.
    Groetjes, Mireille

 26. Klinkt als een goede beslissing, misschien is het ook niet meer zo dat er een permanent fysieke plek moet zijn. Je bent toch regelmatig in het land en kan ook nog dingen organiseren…
  Succes!! Voor mij was het inderdaad ook te ver…

  • Beste Simone,
   Ja, het was voor veel mensen te ver. En via webinars en lezingen door het land en door Vlaanderen, kan ik ook veel mensen bereiken. De focus blijft op het verspreiden van de MIR-Methode en de bijbehorende kennis. Dat we die vrede in de wereld gaan bereiken, is voor mij een feit. Als het niet linksom is, dan wel rechtsom!
   Groetjes en dankjewel!
   Mireille

 27. Lieve Mireille,

  Wat een MOED, wat een MOED….na 9 maanden tot deze conclusie te komen. De dromen waren zo groot…..en ze blijven GROOT…maar de vorm wordt anders. Deze tijd heeft waarschijnlijk een andere omlijsting nodig. Jij hebt het “eigenlijk” al in je hoofd….”gefilmd”.
  Heel, heel veel lieve MIR’s van mij, Maria.

  • Beste Maria,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Ja, de dromen blijven. En als het mij niet lukt, dan mogelijk iemand anders weer. We blijven lekker duwen op het samenbrengen van bewuste mensen. Waar dan ook. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 28. Mooi dapper wijs en liefdevol mens Mireille. Als ik eerlijk ben, zie ik het niet als “falen”, ook niet als “geprobeerd”. Ik zie het als een stukje levenspad wat je hebt gelopen en dat nu alweer klaar is. Uiteraard mag het stukje rouw geleefd worden, geef dat de ruimte hoor. Dat siert jou, want je bezieling lag en ligt hier helemaal in. In mijn opinie maakt het Universum geen fouten, en ervaar ik dit stukje van 9 maanden als perfect en ook de bedoeling! echter voor 9 maanden, wat nu alweer geleefd, geleerd en klaar is. Trots op jouw veerkracht, jouw inzet, dankjewel

  • Beste Nelleke,
   Wat leuk dat je het zo ziet! Ja, ik heb er ook geen enkele spijt van en er zo ontzettend veel van geleerd! Dat zal de MIR-Methode en het andere werk zeker ten goede komen! Dank voor je ondersteunende woorden!
   Groetjes, Mireille

  • Knap hoor, Nelleke, om het zo te verwoorden, ik sluit mij hier helemaal bij aan, zat even in een MIR dipje, maar dit trekt mij er weer uit. Mireille, bedankt voor alles wat je tot nu toe in beweging hebt gezet. Groet van Hendrina

 29. Wat jammer voor je maar zoals gezegd niets is voor niets.
  Deze ervaring maakt rijker en geeft weer op een andere manier inspiratie.
  Let’s MIR ❤️?❤️

  • Beste Ellen,
   Ja, ik denk ook dat het mij en de MIR-Methode op een andere manier nieuwe voeding heeft gegeven. Ben zo benieuwd wat er hierna gaat komen! Dankjewel voor je hartelijke woorden!
   Groetjes, Mireille

 30. Hoi Mireille. Jammer dat na 9 maanden je de conclusie moet trekken dat het centrum in Apeldoorn toch niet haalbaar is. Jammer, maar je hebt het in ieder geval geprobeerd. Wel mooi symbolisch 9 maanden. Nu is er weer tijd om via andere wegen verder te gaan met je missie. Liefs en sterkte daarbij. Marianne W

  • Beste Marianne,
   Ja, daar moest ik ook om grinniken… 9 maanden… wat zou er nu dan weer geboren gaan worden? Het is erg jammer dat ik het niet stromend heb gekregen, maar de ervaring en de prachtige gesprekken die ik met mensen mocht voeren, waren me zeer dierbaar. Ook het idee dat er meerdere mensen elkaar gevonden hebben en er initiatieven uit ontstaan zijn. Goed om op terug te kijken!
   Groetjes, Mireille

 31. Hallo Mireille,

  Jammer voor je dat het centrum moet sluiten, veel succes met alle andere projecten.

  ik ben blij met jou en de MIR-Methode

  lieve groet Annelies

  • Dankjewel Annelies!
   Ja, ik ben benieuwd wat er hierna gaat komen. Ik merk dat ik in een soort ‘stilte-zone’ zit om het te verwerken. Meestal volgt daaruit iets nieuws. We gaan het zien!
   Groetjes, Mireille

 32. Lieve Mireille,
  Wat een dappere en vervelende keuze om het Be the MIRror centrum te moeten sluiten!
  Jullie hebben keihard gewerkt, daar ligt het niet aan; maar zoals je zegt: ondernemer zijn is heel moeilijk in deze tijd.
  Ik hoop dat jullie vakantie kunnen nemen zodat je je even leeg (vacant) kunt maken en met frisse moed verder kunt gaan met je grote wereldvrede-droom! Ik mir voor je!
  Lieve groet, Juul R

  • Lieve Juul,
   Wat een hartelijke woorden, dankjewel! Ja, het was een enorme beslissing. Het voelt als de juiste keuze, maar het was leuker geweest als het voortgezet kon worden. Ik merk ook dat ik inderdaad weer veel zin krijg in de wereldvrede-droom sterker uitdragen. Ik fantaseer af en toe zelfs over het maken van een film van zo’n 20 minuten om mijn complete visie in uit te leggen. Wie weet wat het gaat worden. En ja, nu eerst een rustpauze!
   Dankjewel voor je steun!
   Groetjes, Mireille

 33. Lieve Mireille,

  Wat een Grote STAP , Het sluiten van jouw Centrum ,zal HEEL moeilijk voor jou zijn .
  Toch Mireille ,ALS je soms DEUREN SLUIT , OPENEN ER ALTIJD WEER NIEUWE DEUREN. !!!
  We leven ENORM met jou en Remco en ALLE VRIJWILLEGERS mee !!!
  HEEL VEEL KRACHT en STERKTE GEWENST .

  Liefs Hans en Joke .

  • Beste Hans en Joke,
   Ja, dat is waar! Zo had ik het nog niet bekeken. Ik ben aan het rouwen geweest en heb het falen diep ervaren, en moeten accepteren dat het nog niet de juiste tijd of de juiste plek is. Ik zal er ooit een antwoord op krijgen. En ja, ik ben ook benieuwd wat er hierna gaat komen! Ik ga eerst even wat rust inbouwen.
   Groetjes, Mireille

   • Lieve Mireille, plaatsvervangend verdriet bestaat, dat voel ik na je bericht te hebben gelezen dat je je winkel sluit. Elke dag Mir ik 2 x met veel succes, dat heb jij me gegeven!!Heel veel dank en veel kracht bij de verwerking van dit verlies.

  • Zo mooi gezegd! Ik kan me er helemaal in vinden… Ik blijf de MIR-Methode steunen waar ze ook is! Liefs, Diane

   • Ik heb blijkbaar gereageerd op een reactie van Hans en Joke… Ik wens je alle kracht en liefde en vertrouwen toe Mireille! Liefs, Diane

 34. Ik kan er helemaal inkomen. Je kan geen centrum hebben zonder een hostess. Net zoals ik ook op doodstille dagen toch moet openhouden want dat is manier om te verkopen, tenslotte weet je nooit wanneer iemand langskomt. Ik Heb enkele maanden geleden mijn openingsuren beperkt tot 3 dagen per week. Dit geeft me buiten de cursusdag meer dagen dat ik mobiel kan zijn.
  Chapeau: je hebt het geprobeerd en uitgetest. Ook iets stoppen kan een vooruitgang zijn. Dat je nog veel lezingen mag geven in all uithoeken van het Nederlands sprekend gebied en ver daarbuiten. Voor mij was het ook te ver.
  Grts Diana

  • Beste Diana,
   Dankjewel! Ja, het was een enorm intense ervaring die ik niet gauw zal vergeten! Ben erg blij dat ik deze grote hartenwens heb uitgeprobeerd. Dank voor je begrip. Goed dat je jouw openingstijden ook hebt ingeperkt. En ik ben blij dat veel mensen jou kunnen vinden. Waar is jouw winkel ook alweer? Even reclame voor je maken!
   Groetjes, Mireille

 35. HUH?? Wat lees ik nu??? Ik was wat aan het rondneuzen hier op de site en wilde komende week naar het Be the MIRror Centrum komen kijken, voor het eerst.
  Ik wilde dan daar rondkijken en met Mireille overleggen en kijken of ik er dan gastvrouw kon worden.
  Maar nu is het al dicht???? Was dit al eerder bekend? Ik lees het nu voor het eerst.
  Super jammerrrrr ik had me er enorm op verheugd!!
  Maar goed één keer zal ik er zeker komen, dat is op de Masterclass!
  In ieder geval tot dan!!!
  Groetjes,
  Nicole

  • Beste Nicole,
   Wat jammer! Ja, niet leuk voor je, nu je juist wilde gaan komen. Ik kreeg het helaas niet stromend en moest een grote conclusie daaruit trekken. Pijnlijk, verdrietig, gevoel van falen, alles wat erbij komt kijken. Heb er een aantal weken over gedaan voordat ik de beslissing durfde te nemen. Ik verheug me er wel op je een keer te ontmoeten! Tot dan!
   Groetjes, Mireille

 36. Goedendag allemaal,
  Eindelijk dan ben ik er 😉 Al lang aan het Mirren, nu de tijd gekregen om er verder in te duiken. Afgelopen zondag een bijeenkomst in Delft gehad, was heerlijk om te zien, hoeveel goeds we met elkaar mogen maken.
  Heb een bijeenkomst bij mogen wonen in Beek en Donk, G E W E L D I G zoveel mensen goed bezig zijn en er ook voor uit kunnen, mogen, durven komen.

  Een prachtige dag allemaal, en lieve groetjes
  Jolanda

 37. Hallo mireille bij ons sponsort Rabobank ook vele goede plaatselijke iniatieven misschien kan de plaatselijke Rabo ook een project van MIR-Methode opnemen in sponsoring?

 38. Heerlijk wat een fijn vooruitzicht. Zelf woon ik in Zoetermeer en vertel iedereen die het maar horen wil over de MIR-Methode.
  Ook zou ik het best wel wat scherper willen neerzetten.
  Komt tijd komt raad. Al heel erg fijn dat het Centrum in Apeldoorn, van de grond is gekomen.

  Lieve groet Anja.

 39. Wat een geweldig initiatief! Ik hoop dat je snel uitbreid en hier in de omgeving ( Oss,Den Bosch) een centrum op gaat zetten. Alle goeds en een fijn weekend!

  Groeten Saskia

  • Hai Saskia,
   Ik denk dat het rond Den Bosch heel snel van de grond is. Daar zijn zoveel enthousiaste MIRrors! Het enige wat we nodig hebben is een leuk pand met een lage huur!
   Dan help ik het op te zetten.
   Groetjes! Mireille

 40. Lieve Mireille,

  Ik ben al flink wat maanden bezig met de 9 stappen aaien. Ik sta nu voor een verhuizing, heb voor het eerst een huis helemaal alleen gekocht, maar voel me intens verdrietig, gedeprimeerd en alleen. Ik besef me dat ik laagjes aan het afschudden ben maar voor een paar maanden terug ging het beter met me. Ik vraag mij af hoe lang het afpellen van laagjes gaat duren want ik voel me leeg, vermoeid en afgemat.
  Warme groet,
  Caroline

  • Beste Caroline,
   Zou het kunnen dat je het contact met mensen mist en ook hulp? Misschien om je heen een paar mensen vragen die dit met jou samen willen doen? Is zo’n grote stap! Laagjes afpellen is mogelijk al klaar…
   Sterkte en vooral veel nieuw geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>