We hoeven niet allemaal het wiel uit te vinden. We kunnen leren van creatievelingen en initiatiefnemers. Er zijn al vele schitterende projecten opgezet door mensen met hart en ziel. Kijk naar de projecten die jouw interesse wekken. Kijk hoe ze het hebben gedaan en laat je inspireren!

– Misschien wil je wel met ze meewerken?
– Misschien wil je het in je eigen stad of dorp opzetten?
– Misschien wil je ze financieel steunen?
– Een helpende hand bieden?
– Reclame voor ze maken op Facebook?
Overal is er hulp nodig! Kijk waar en hoe jij ook iets kunt doen! Be the MIRror!

 

Gezondheid

Chemicaliënvrij maandverband

Yoni is opgericht door Mariah Mansvelt Beck, een vrouw die baarmoederhalskanker had. Toen ze door haar ziekte ging zoeken naar de oorzaak, kwam ze er per toeval achter dat maandverband en tampons vaak nog chemicaliën bevatten, zoals bleekmiddelen, pesticiden en super absorberende chemicaliën (SAP’s). En dat terwijl de vagina het meest absorberende lichaamsdeel is dat een vrouw heeft. Ze ontwikkelde daarom, samen met Wendelien Hebly, gifvrije tampons en chemicaliënvrij maandverband.
Bekijk de video!


Bestel het maandverband hier: https://yoni.care/nl/ en steun de verspreiding van dit prachtige maandverband naar alle winkels, zodat alle vrouwen en meisjes er makkelijk voor kunnen kiezen!

 

Alternatief nieuws

Radiozenders

Radio Merlijn, nieuws van hart tot hart. www.radiomerlijn.nl

Websites met alternatief nieuws

Earth Matters. Zeer uitgebreide site met nieuws over allerlei onderwerpen, van gezondheid, duurzaamheid tot en met wetenschap. www.earth-matters.nl

 

Geldzaken

Schuldhulp
Schuldhulpmaatjes is een initiatief van de landelijke kerken in Nederland als antwoord op de toenemende schuldenproblematiek. Overal in het land schieten de professioneel opgeleide maatjes mensen te hulp die vastlopen met hun financiën niet meer op orde hebben of die diep in de schulden zitten. Zij staan voor iedereen klaar, ongeacht ras, geloof of levensovertuiging.
SchuldHulpMaatje geeft géén geld, dat helpt niet als je schulden hebt. Wat de vrijwilligers wel doen: zij komen langszij en helpen iemand om weer orde op zaken te stellen. En minstens zo belangrijk, zij leren hoe iemand ook in de toekomst zijn financiële huishouding gezond kan houden. Hun onafhankelijkheid en tijd voor persoonlijke aandacht geeft vertrouwen en helpt mensen om hun problemen aan te pakken.
www.schuldhulpmaatje.nl/
Voor Apeldoorn op Facebook: https://www.facebook.com/SchuldhulpmaatjeApeldoorn

Basisinkomen
Vereniging Basisinkomen, www.basisinkomen.nu
Bekijk vooral ook de video: http://www.filmsforaction.org/watch/the_basic_income_2008/

Ruilclubs
LETS – Doe ik iets voor jou, doe jij iets voor een ander. Klussen voor elkaar, in ruil voor punten.
Begin op www.letscontact.nl en zoek naar je eigen woonplaats.

Peerby
Leen spullen van je buren! https://www.peerby.com/?host=peerby.nl/

 

Daklozen

Organisaties voor daklozen

Bekijk op Facebook wat er wordt georganiseerd voor de daklozen in Apeldoorn:
https://www.facebook.com/dakloosapeldoorn?fref=ts

 

Initiatieven voor eenzame mensen

Smikkelin, Dorpsstraat 23, Castricum, Frank Boske, Prakkie eten voor € 0.75
Op Facebook: https://www.facebook.com/SmikkeLin

 

Groepen mensen die meewerken aan positieve veranderingen

Transition Towns Nederland.  Dit is al een ver gevorderd en goed doordacht initiatief. Wil je meewerken aan veranderingen voor je leef-omgeving, je eigen dorp of stad, steek dan je licht bij hen op. Ze hebben goed doordacht hoe je voor goede alternatieven kunt zorgen. Je zult er beslist welkom zijn om mee te helpen!
http://www.transitiontowns.nl/

 

Dieren

Opvang voor dieren

Norma’s universum. Een plek waar dieren die ‘afgeschreven zijn’ nog worden opgevangen. Momenteel loopt er een crowdfunding campagne om geld in te zamelen voor een nieuw dierenverblijf. Help mee! www.normasuniversum.nl

 

Wapenindustrie

Stop wapenhandel. Een fantastische groep mensen die onderzoek doet en actie voert tegen wapenexport en wapenindustrie. Nederland doet heel hard mee aan de wapenhandel. Zoek uit of jouw eigen bank of pensioenfonds ook belegt in de wapenindustrie, met jouw geld! Bekijk de site: www.stopwapenhandel.org

 

Inspiratie-groepen

Inspiratiecafé Ede. Elke 2e maandag van de maand een inspirerende lezing. Georganiseerd door Angelique Dijkers.
https://www.facebook.com/InspiratieCafeEde

Open je hart, Dronten, http://www.openjehart.nu/

Centrum BewustZijn, Apeldoorn, met workshops, lezingen en gelijkgestemden ontmoeten, http://centrumbewustzijn.nl/

Milieuzaken

Repair café. Kom naar een repair café toe en zoek uit of jouw gebruiksvoorwerp (naaimachine, lamp, jas, etc.) nog te repareren is. Zonde om zomaar weg te gooien! Klik hier voor alle woonplaatsen waar er al repair cafés zijn, en wie weet wil jij er wel een in jouw woonplaats starten? Vraag aan de mensen die het organiseren hoe zij het hebben gedaan!
http://repaircafe.org/netherlands/

Kringloopwinkel voor tweedehands spullen
Is er nog niet een in jouw woonplaats? Vind dan een gebouw en begin! Kijk de kunst af bij andere kringloopwinkels. Ze zijn de toekomst!
www.kringloopwinkels.nl

Zwerfvuil
Stichting Klean 
“Ik erger me niet aan zwerfvuil, ik ruim het op.” Elke dag minstens 1 stukje zwervend plastic oppakken, is al voldoende om een enorm verschil te maken met z’n allen, druppel voor druppel maken we samen een hele oceaan! Inspirerende website!
“We motiveren zoveel mogelijk mensen om één keer per dag één stuk zwerfvuil (bij voorbaat plastic) op te ruimen. “Eén stukje? Alsof dat helpt.” hoor ik je denken. Het maakt een wereld van verschil. De Plastic Soep wordt grotendeels op dezelfde manier gemaakt! Miljoenen mensen die een plastic flesje of zakje laten vallen en denken “Ach, het is er maar eentje”. Hierdoor drijft er meer dan 50 miljard kilo plastic in de oceanen. Zie je hoe krachtig dit principe is? Deze kracht willen we ook gebruiken om de groei van de Plastic Soep tot staan te brengen. Want dweilen heeft pas zin als de kraan dicht is.”
Op Facebook kun je ze vinden op: https://www.facebook.com/stichtingKlean

Auto’s met elkaar delen
Snappcar.
Je auto verhuren aan iemand die bij jou in de wijk woont. Je auto staat niet meer nodeloos aan de kant en iemand anders is er heel blij mee. 
Lees hoe het werkt op de website van Snappcar: www.snappcar.nl

 

Kleding

Lijfgoed, lingerie die op maat gemaakt wordt, bijvoorbeeld voor na een borstamputatie.
“Iedere vrouw verdient het om zich vrouw te voelen.”
http://www.lijfgoed.nl/

Van bamboe. Heerlijk zacht zittende kleding, gemaakt van bamboe, dus vriendelijk voor het milieu. Winkel in Apeldoorn en online winkel: http://vanbamboe.nl/nl/

 

Buitenlandse initiatieven

Ronny Edry, een grafisch ontwerper, maakte een ‘love’ poster en stuurde die rond op Facebook. Hij zei daarmee: ik ben een burger in Israël en ik wil helemaal geen oorlog met Iran. Uit Iran kwam vervolgens een poster naar Israël, met een gelijkluidend antwoord. Er ontstond een ware ‘vredes-poster-fabriek’. Kijk op: www.thepeacefactory.org

In India is het Barefoot College ontstaan. Zij begrijpen dat als zij de oudste vrouwen van een stam opleiden tot ‘solar engineers’, zij die kennis kunnen gebruiken om in hun eigen dorpen zonnepanelen aan te leggen. Vrouwen blijven bij de stam, mannen niet, vandaar dat ze alleen vrouwen willen opleiden.
www.barefootcollege.com

 

 

Deze projecten moet ik nog toevoegen:

Seepje

Vrouwen gezondheidscentrum Maastricht

Zin in buiten

 

Initiatieven voor mensen met autisme
Autisme-café

Stad van Morgen (Jean-Paul Close, Nicolette Meeder), De KrachtFabriek, Houten Kantelt (Hendrik-Jaap Batenburg)) aan de orde die onze samen-leving in een ander perspectief plaatsen en (co-)creëren, waarbij de mens centraal staat.

 


Reacties

Projecten van mensen die hun missie leven — 52 reacties

 1. Ik ben al een ZAPer : Zwerf Afval Pakker [ pikker, prikker ] . heb mijn stratenblok geadopteerd . De gemeente ondersteunt dit . Ben helemaal gelukkig met dit gebeuren , het maakt me blij om er mee bezig te zijn .

  • Beste Nellie,
   Wat heerlijk dat je dit doet! Ik heb ook wel eens door de straten gelopen met zo’n prikker en het is inderdaad heel voldoening gevend!
   Groetjes! Mireille

 2. Dag Mireille, ik heb de groepsMIR-op Maat gevolgd van 15 oktober 2021. Extra stappen waren “water” en “missie verduidelijken over de aarde”.
  Met name “missie verduidelijken over de aarde” viel vandaag bij mij het kwartje. Sinds ruim een week doe ik vrijwilligerswerk ‘Lelystad Schoon’. Inmiddels is de groep vrijwilligers gegroeid voorbij de 500 personen, die zich inzetten om Lelystad schoon te maken/houden d.m.v. zwerfafval opruimen. Lelystad Schoon is onlangs een Stichting geworden, om naast het stimuleren van zwerfafval op te ruimen, ook op beleidsmatig en preventief gebied aan de weg te timmeren om Lelystad schoon te houden (samenwerking met gem Lelystad; provincie Flevoland; Welzijn en Waterschap).
  Vanochtend twee uur zwerfafval opgeruimd in en om het centrum, daar woon ik nl. vlakbij (4 vuilniszakken vol) en vooral ook tussen/in de mooie beplantig haal ik heel veel zwerfafval eruit. Vanochtend voelde ik heel sterk dat ik Moeder Aarde letterlijk aan het verlichten ben om het zwerfafval dmv een knijper van haar schouders af te nemen. Toen dacht ik: ja, missie verduidelijken, dit is dit dus mij missie: handen uit de mouwen steken en daadwerkelijk aan de slag gaan om moeder Aarde te helpen en goed voor haar te zorgen. Zij heeft het al lang genoeg gedaan voor mij. Het geeft mij heel veel voldoening en ik word er heel blij van.
  Misschien een idee om op de website te plaatsen? Goede stimulatie voor andere MIRRORS in Lelystad, maar ook voor MIRRORS in andere plaatsen van Nederland om zoiets ook op te starten. En zo verspreid de MIR zich steeds verder en gaat er steeds meer licht schijnen in Nederland.
  Hartelijke groet van Bep

 3. Miereille, nog steeds vind ik het vreselijk moeilijk om de weg te vinden op de website. Ik ben al jaren lid en doe de MIR-methode. Iedere keer hoor ik van je dat er begeleiders zijn. Maar waar vind ik die ?????
  Als ik iets heb geschreven kan ik het niet terug vinden. Ik zou zo graag willen weten of je hebt geantwoord en waar dat staat.
  Het is en kwestie van niet handig zijn op de computer. Het zal meespelen dat ik niet ben opgegroeid met deze techniek .Ik ben 83 jaar. Maar het is wel behoorlijk hinderlijk dat ik geen contact kan krijgen. Ik kan nog zo vaak de methode doen maar ik blijf me ongezien voelen !!!Ik zal toch niet de enige zijn die dat zo ervaart ?
  Ik word hier steeds minder blij van.
  Vriendelijke groet Aleida.

 4. Goede avond Mireille,
  Ik weet niet of dit hier op de juiste plaats staat. Maar ik zou me graag opgeven om mee te leren om een Mirror begeleider te zijn.
  Vriendelijke groeten Ingrid

  • Beste Ingrid,
   We hebben je op de ‘interesse-lijst’ gezet.
   Groetjes en wie weet tot ziens in de cursus!
   Mireille

 5. De lijst van projecten is achterhaald en soms ook ernstig gedateerd. Misschien even opschonen? Geeft nl geen actieve indruk en dat is jammer.

  • Beste Ineke,
   Welke projecten zijn achterhaald? Kan je me dat aanwijzen? Dan kan ik het opschonen. En dankjewel voor de feedback!
   Groetjes, Mireille

 6. Graag breng ik de website van DAG & DAUW onder de aandacht.

  Al meerdere jaren worden er culturele activiteiten voor en door ouderen op

  steeds meer locaties in Alkmaar en omstreken georganiseerd. Dit jaar wordt dit

  mooie initiatief naar meerdere steden in Nederland uitgebreid. Meer informatie

  vindt u op de website van https://www.dagendauwagenda.nl

 7. Help in Action
  Lama Gangchen Kiurok Tsochun
  is een door vrijwilligers gerunde non-profit Association, opgericht in 1992, om de door armoede getroffen dorpen in het Himalaya gebied te helpen. http://www.helpinaction.net/nl/ Je kunt er ook voor 20 euro per maand een monnik adopteren!

 8. Graag wil k nog wat toevoegen! Iets op internet opzoeken? Gebruik je Google zoekmachine? Ik kijk op Ecosia, dat is een zoekmachine die telkens wanneer je iets opzoekt er een boom wordt geplant! Nieuwsgierig geworden, kijk snel op http://www.ecosia.nl
  Op dit moment dat ik dit opschrijf zijn er al wereldwijd 38.071.264 geplant en iedere seconde wordt er weer één toegevoegd!
  Heel mooi…in gebieden waar niets groeide, denk aan een woestijn, etc…zijn er oases van groene plekken gecreëerd! Mensen krijgen hierdoor weer een toekomst, kunnen inkomen realiseren, dieren keren terug, planten, bloemen en gewassen….
  Waar wacht je nog op? Kijken en gebruiken, DOEN!

   • Beetje late reactie maar ik heb dit genoemd op de fibromyalgie dag in april weet je nog? Fijn dat je deze zoekmachine bent gaan gebruiken. Hopelijk met jou vele, vele anderen zodat er vele, vele bomen worden geplant!???

    • Beste Anne,
     Dus het was dankzij jou! Dankjewel hoor! Ik ben er ook heel blij mee.
     Groetjes, Mireille

 9. De florijn, http://www.betalenmetflorijn.nl, hoort erbij. Het is hetzelfde systeem als LETS, maar dan voor iedereen, zowel consumenten als kleine ondernemers. Het kan zo de euro vervangen. Kijk op you tube naar Anthony Migchels, als bedenker van dit systeem. altijd 5% korting als je betaalt met florijnen en dat kan al bij hele leuke (web)winkels.

 10. Inspiratie:
  Aandacht voor water door Jana, 7 jaar. Ze spaart sinds mei 2016 voor een waterpomp in het droogste deel van Cambodja. Ze leerde op school dat niet overal een kraan is en stond meteen in de actie stand. Wij als ouders hebben haar ruimte gegeven en gesteund.

  Ze heeft inmiddels ruim 2 waterpompen bij elkaar gespaard met al haar acties. En heel veel kinderen en volwassenen geïnspireerd. Tijdens haar festival leken zij, haar vriendinnen en de 100 aanwezigen allemaal gedragen door liefde. Zo bijzonder. Laat het Stromen! We kunnen allemaal verschil maken ❤️

  Zie: https://www.facebook.com/laathetstromen

  • Ja fantastisch dat “onze” kinderen leren dat het elders in de Wereld niet altijd “rozengeur en maneschijn” is… en dat hier dan ook actie op genomen wordt. By the way : ik heb de reactielijst doorlopen en zie nergens initiatieven vermeld die door Belgen genomen worden… Dit klein landje heeft ook een Transitie-beweging, Lets-groepen, CSA en/of Samentuinders, Repair-cafés, Kom-op-tegen-Kanker, locale Greenpeace werkgroepen, Sportactiviteiten voor allerlei goede doelen… etc.etc. Maar kleinschalige projecten, zoals jullie Cambodja-project, worden hier ook kleinschalig (privé!)door bezielde burgers gedragen omdat grote “ngo’s”(o.a. Unicef, Oxfam, Rode Kruis) er geen “return on investment” in zien… Schrijnend toch, dat bijv India nog grotere contrasten tussen arm & rijk heeft. Zo ook Afrika, Zuid-Amerika zijn slachtoffer van die valse economie & industrie die bovendien erg vervuilend & klimaatverstorend is. Jaaa nog veel werk voor de Vredelievenden !!

   • Beste Patricia,
    Ja, werk genoeg! Zou je mij kunnen helpen en een aantal websites van Belgische groepen willen plaatsen?
    Groetjes! Mireille

  • Wat een geweldig zeg van jullie dochter Jana.. Ook complimenten aan jullie als ouders om haar die ruimte te geven..

 11. Sinds september 2012 actief in Regio Parkstad Heerlen en omstreken:
  Miet & Griet, een platform voor en door vrouwen. Vernieuwing, Verbinding Verblijding, Vermaak en Verrassing. Maar we zijn vooral Vrijblijvend en daarom zo Toegankelijk!
  1x per maand een activiteit waarbij we elkaar ontmoeten, uitwisselen, inspireren.
  1x per jaar een verwenavond!
  Voor elke vrouw toegankelijk dus lage entree die voor iedereen betaalbaar is.
  Voor meer informatie en aanmelding voor de nieuwsbrief kijk je even op http://www.miet-en-griet.nl

 12. Graag wil ik een initiatief toevoegen:
  Sinds enige tijd ben ik lid van gezondheidscooperatief. Door hun opzet (en ze willen in 2018 beginnen) is het gemakkelijker en goedkoper om gebruik te maken van “alternatieve’ geneeswijzen.
  Te vinden op:
  http://gezondheidscooperatief.nl/

 13. Hallo,
  ik wil graag TOMS onder de aandacht brengen : one for one : je koopt een paar TOMS schoenen, en zij geven een paar schoenen cadeau in een derdewereldland. Of je koopt hun accessoires, en zij investeren hiermee in veilige geboortes, zuiver drinkwater, of oogverzorging….
  Da’s toch goed bekeken?
  Groetjes.

 14. Beste Mireille, graag voeg ik toe de spirituele anonieme praatgroepen AA; NA; ALANON; OA; ACA; CA…etc,allemaal te vinden onder 12 stappengroepen of zelfhulpgroepen voor iedereen,
  verspreid over de hele wereld vanuit het oogpunt van ervaringsdeskundige
  kennis delen en uitwisseling voor genezing.

 15. Hallo Mireille,

  De methode “het Biomagnetisch Paar” van dr. Goiz is een prachtige en uiterst krachtige methode om ziekten naar hun oorsprong op te sporen en per direct te neutraliseren.
  Er wordt uitgegaan van een uit-evenwicht situatie van twee punten in het lichaam, waar het ene deel meer zuur is en het andere deel meer basisch is. Door nu een noord pool van de magneet op het ene gebied te leggen en het andere gebied een zuid pool, wordt de ziekmakende omgeving geneutraliseerd en de nieuwe balans die het lichaam daarna heeft grijpt het aan om de ziekte verwekkers op te ruimen en gezondheid te herstellen.

  Deze methode werkt zeer direct en na een aantal behandelingen gaat de cliënt zijn gezondheid duidelijk verbeteren.

  Wanneer er een tweetal behandelingen geweest zijn geef ik de cliënt de Mir methode mee.
  De Mir methode leg ik uit zoals u doet, maar met dit verschil dat ik uitleg wat Stilte en Activiteit in ons dagelijks leven betekenen.

  Stilte is de basis van onze Activiteit en de grondslag van ons Zijn en functioneren. Wij behoeven niet stil te zijn om Stilte te ervaren.
  Ik leg uit hoe men Stilte kan herkennen en geef de cliënt de instructie mee om de stappen van de Mir methode vanuit Stilte uit te voeren: “Stilte, een stap van de Mir methode, ervaar weer Stilte, enz”.
  Veel mensen hebben zo een directe ervaring van de Mir methode en blijken deze lange tijd gemotiveerd te kunnen volhouden.

  Met vriendelijke groet,
  Sijbrand.

  http://ikwilgezondzijn.nl/ik-wil-gezond-zijn/biomagnetisch-therapie/

 16. Vandaag,voor de katholieke kerk Assewoensdag, begint in Vlaanderen de ” 40 dagen zonder vlees” als alternatief voor de vasten periode. Alexia Leysen startte deze beweging om mensen bewuster te maken van de inpakt dat dierenkweken voor consumptie heeft op het milieu. Dit jaar zijn er ook veel politiekers die persoonlijk meedoen. Al 70 000 mensen registreerden zich op de webstek. Ja zij maakte het verschil dat men hier in Vlaanderen. Dit project is slechts 5 jaar gaande. Ongelooflijk veel volgelingen en inpakt op onze etensgewoonten. Persoonlijk ben ik de spreekbuis van Duurzame Voeding in Zemst. Je vind ons op fb .

 17. http://www.ecoland.tv

  Kan ook toegevoegd worden. Gisterenavond hoorde ik het verhaal van één van de initiatiefnemers. Hij is klimatoloog, duurzamoloog en genietoloog, zoals hij zelf zegt. Ecoland.tv brengt uitsluitend berichten die duurzaamheid betreffen.
  In de missie las ik onder andere het volgende over
  ecoland.tv
  Op televisie zijn er talloze thema-kanalen van koken tot sport maar waarom is er nog geen thema-kanaal dat uitsluitend over duurzaamheid gaat? Ecoland.tv gaat daar verandering in brengen en wil het beste laten zien dat er op televisie en internet te vinden is. Ook willen we in de toekomst zelf programma’s produceren en een ‘groene beweging’ starten, want preken voor eigen parochie brengt ons niet veel verder; we willen iedereen bereiken!

  • Beste Quirine,
   Hoera! Ga door zo! Ben heel blij met jullie. Kijk ook of je aansluiting kunt vinden bij RTL-Z. Die zenden ook vaak werk van pioniers uit. Veel geluk en veel succes, want het is veel werk en niet zomaar van de grond te tillen. Laat het me weten als ik jullie kan promoten.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 18. Dag Mireille,
  wat een aparte methode heb je ontwikkeld, ik ga hem proberen. Wat betreft deze links-pagina, ben ik blij dat ik verschillende ‘projecten’ tegenkom waar ik al bekend mee was, zoals de LETS waar ik ook lid van ben. Ik was nieuwsgierig naar de dierenlink van Norma en zag dat niet (meer)actief was en kwam inmiddels deze informatie erover tegen http://www.piepvandaag.nl/normas-universum-verwoest-brand/
  Jammer …
  ik denk ik laat het je weten, dan kun je je links aanpassen als je wil.
  Groetjes Eugenie

  • Beste Eugenie,
   Dankjewel voor de nieuwe link van Norma Miedema’s werk! En ik heb gezien dat de link die ik gebruikte wel goed is, maar er ontbrak een ‘s’. De link doet het nu weer. Dankjewel voor het melden!
   Groetjes en veel geluk met de MIR-Methode!
   Mireille

  • Hoi Euenie en Mireille,
   Klopt,het oude Norma’sUniversum is verbrand.
   Sinds ong n half jaar heeft zij,dmv allerlei schenkingen,een nieuwe boerderij!
   Dus Norma’s Universum leeft nog!!❤️

 19. Facebook groep voorjouvanmij.
  We leggen iets neer voor een ander, belangeloos en anoniem. Het effect is een smile op het gezicht van zowel gever als vinder.
  Een positief gebaar van mens tot mens
  We zijn inmiddels met meer dan 17000 leden. Als je mee wilt doen, het hoeft niks te kosten. Een lief kaartje of iets dat je zelf hebt gemaakt is voldoende
  https://www.facebook.com/groups/voorjouvanmij/?fref=ts

  • Beste Susanne,
   Wat een ontzettend leuke Facebook-groep! Ik ga jullie liken!
   Dankjewel voor de inspiratie!
   Groetjes, Mireille

  • Mijn man en ik hadden ons bij Humanitas aangemeld om eenzamen helpen, we stelden voor dat mensen met ons mee konden rijden naar het buitengebied om samen met onze 2 hondjes te wandelen, niemand had daar zin in.

 20. Voor mensen die kampen met autisme, ADHD en aanverwante storingen is het raadzaam eens op de site van Tinus Smit te kijken. Hij heeft vele honderden kinderen geholpen om weer geheel beter te worden.
  http://www.tinussmits.nl
  Ook is het boek Autisme die hij geschreven heeft een aanrader, juist voor gezonde mensen en ouders welke stoffen je beter kunt vermijden om beter te blijven. Het boek is o.a. te bestellen via http://www.merlijnboekhandel.nl ben zelf ouder en vind het een aanrader voor elke ouder die zijn kind gezond wilt opvoeden en houden.

 21. Graag breng ik Stichting Madat Nepal onder de aandacht.
  http://www.madatnepal.nl/

  Madat Nepal is een in 1992 opgerichte ANBI stichting voor het financieren van kleinschalige projecten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs in Nepal. In de loop van de afgelopen twintig jaar hebben er accentverschuivingen plaats gevonden binnen deze gebieden. Op het gebied van onderwijs bijvoorbeeld bouwen we nog altijd nieuwe scholen en financieren we de salarissen van onderwijzers, maar zijn daar bibliotheekjes en het bekostigen van onderwijsondersteunende trainingen voor leraren bijgekomen. Op het gebied van gezondheidszorg zijn er naast oog- tand- en kno-zorg drinkwaterprojecten ontstaan. Er is ook gekeken naar levensomstandigheden (huisvesting) en langzamerhand zijn er inkomengenereringsprojecten bijgekomen.

  Deels is een en ander gebaseerd op individuele hulp zoals het bekostigen van verpleegkundige opleidingen, waarbij dan altijd sprake is van een of andere vorm van return service aan de gemeenschap, maar voornamelijk gaat het om het algemeen belang waarbij sprake is van steun aan een school of health post.
  Madat Nepal is een bijzondere stichting omdat er sprake is van geen overhead. Elke euro die gedoneerd wordt, gaat namelijk voor de volle 100% naar Nepal. Dit is mogelijk omdat de dochterstichting, Madat Nepal Handel alle overhead voor haar rekening neemt. En Madat Nepal Handel is een door de landelijke vereniging van wereldwinkels erkende importeur van fair trade artikelen uit Nepal.

 22. Steun Avaaz! Een wereldwijde organisatie, die zich inzet voor heel veel zaken. Zie hiervoor hun website.
  Je kunt hen steunen door middel van het steunen van de door hen op touw gezette acties ( via email wordt om steun gevraagd) en je kint hen financieel steunen. Het is uitgezocht door mensen die er meer van weten en deze organisatie is heel goed bezig. Leiders/verantwoordelijke personen worden benaderd via acties. Hoe meer mensen mee doen des te groter wordt ‘onze’ stem om onrecht te bestrijden.
  http://www.avaaz.org

  • Ja bij Avaaz heb ik het idee dat ik een heel klein druppeltje kan zijn in het grote wereldgebeuren. Van harte aanbevolen: de resultaten zijn er!

 23. Marshall Rosenberg met zijn Geweldloze communicatie. Hij heeft heel veel mensen geleerd om echt contact te maken met elkaar. Hij is een voorbeeld hoe ook 1 mens alleen belangrijke dingen kan doen. Ik heb er wat boeken over gelezen en het is zo’n mooie les voor mij.

  • Beste Leontine,
   Ja, zijn werk is ongeëvenaard fantastisch! Ik ben ook blij met wat hij heeft neergezet, vooral omdat het zo eenvoudig en duidelijk is. Ik ben er nog lerende in, maar merk zelf ook dat ik steeds beter communiceer en met conflicten kan omgaan.
   Dankjewel voor de aanvulling!
   Groetjes, Mireille

 24. Stichting Waarborgfonds Quidem Carus (www.quidemcarus.nl) helpt huisdiereigenaren die onder het minimum leven waarvan het huisdier onverwacht ziek of aangereden wordt en behandeld/geopereerd moet worden. Deze mensen leven vaak al in moeilijke omstandigheden. Een huisdier is dan een steun en toeverlaat, geeft afleiding en liefde. Het is een stressverlagende factor in hun leven. De stichting helpt, in samenwerking met andere dierenhulpverleners en -organisaties, de dierenartsrekening te betalen zodat het dier weer herstellende terug kan keren naar het gezin waar het van houdt, in zijn eigen, vertrouwde omgeving. Deze stichting bestaat nu (medio 2015) 2,5 jaar en kan uw hulp (in tijd, geld of woorden) goed gebruiken. In deze 2,5 jaar heeft de stichting al heel wat honden en katten gered van euthanasie, het asiel of erger dierenleed.
  http://www.quidemcarus.nl
  http://www.facebook.com/quidemcarus

 25. Bij ‘groepen mensen die werken aan positiever verandering’ mis ik de WERELDWINKELS, zie de algemene website http://www.wereldwinkels.nl
  In Nederland werd in 1969 de eerste wereldwinkel opgericht, nu werken hier 7.500 vrijwilligers in 240 Wereldwinkels. Maar vanuit Nederland heeft deze beweging zich internationaal verspreid.
  Het Max Havelaar keurmerk is een Nederlands initiatief geweest dat daarna in het buitenland is opgepakt!

  In de categorie (opvang voor) dieren mag Stichting AAP zeker niet ontbreken. Deze stichting bestaat al heel lang en is internationaal in haar werk en uitstraling. Naast betaalde krachten werken er ook veel vrijwilligers. Zie hun website http://www.aap.nl

 26. AVAAZ (https://www.avaaz.org/nl/)
  is de actievoerende beweging die de stem van gewone mensen laat doorklinken in wereldwijde besluitvorming.
  Dit is een groep vrijwilligers die een internationale wandaad aan de kaak stelt. Je kan je stem laten horen door je mailadres toe te voegen aan de lijst via hun oproep. Uiteraard alleen aan de oproepen waar je zelf achter staat. Met de enorme aantallen mailadressen gaan ze naar bijvoorbeeld politici en ze boeken vaak succes.
  Je krijgt hun oproepen via je mail door je ‘aan te sluiten’.
  Je kan ook zelf een oproep starten.

 27. wat een bijzondere lijst van projekten!!

  las net The Optimist Daily Is net zoiets dus…

  Ik vind dit een prima website maar om lid te worden en zoveel geld te betalen dat is me teveel!! Wij moeten zuinig zijn…

  bedankt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>